Brodovi i pomorstvo

Forum about ships and maritime travel

Početna stranicaPočetna stranica  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  
Share | .

Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Autor/icaPoruka
karabin

PostajNaslov: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 6:34 pm

Hodnicima Jadrolinije tzv."radio kanižela" kruži priča da se organizira peticija kojom bi se dala podrška kapetanu Srđanu Karloviću radi havarije broda M/T"Marko Polo" pri ulasku u Splitsku luku. Za neupućene dotični je kapetan prilikom manovre pristajanja prošao preblizu rive te propelama zakačio za dno.Ostale činjenice su da se to dogodilo oko 06:00 sati, pri mirnom moru,bez vjetra te da u dotično vrijeme niti jedan drugi brod nije uplovljavao niti isplovljavao iz luke niti je M/T"Marko Polo" bio u kašnjenju.Pri takvim vremenskim uvjetima kapetan se odlučio na okret broda na samom ulasku u luku te prošao krmom uz zelenu lanternu i zakačio propelama za grote u moru. Počinjena je matrijalna šteta na brodu oko 300.000 EUR kako prenose nepotvrđeni izvori. Ostala steta nanijeta Jadroliniji znat če se kada završi sezona jer trenutno nisu u mogučnosti održavat druge linije koje su trebale počet vozit 01.06.09."M/T Liburnija" a za koje su karte rezervirane putem interneta.Netreba niti govoriti koliki je to udarac hrvatskom turizmu kada najveći hrvatski putnički brod mora ostati vezan u jeku turističke sezone. Treba li kapetan Karlović biti sankcioniran od nadležnih službi Ministarstva mora i Jadrolinije ili mu treba pružiti potporu kao da se ništa nije ni dogodilo.
[Vrh] Go down
akul

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 7:24 pm

KapetaN Karlovic je dobar kapetan.To je bio trenutak nepaznje i mislim da nije vrijedno nikakvih sankcija.
Mogu potvrditi i njegove kolege.
[Vrh] Go down
PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 7:38 pm

Bilo je nekoliko havarija raznih brodova u Jadroliniji tako da ova nije jedina!!! Sjecam se kada se prije nekoliko godina kapetan VANGE zalijepio gotovo punom brzinom u Supetarsku rivu!! tada je steta isto bila velika!!!
Kapetan Karlovic je veliki kapetan, covjek kojega kolege i posada cijene!!! Osobno sam ga upoznao na njegovoj i mojoj dodijeli diplome prije nekoliko mjeseci!!! Covjek zna puno o brodovima, a i o pomorstvu!!!
Naravno da mu treba dati podrsku, ali ocigledno je imao trenutak nepaznje i desilo se najgore po njega, njegovu posadu, Jadroliniju i nasu turisticku sezonu!!! Moram napomenit da se i par dana prije same "havarije" skoro dogodio incident izmedu MARKA POLA i ISTRE gdje je kapetan MARKA POLA takoder bio debelo u krivu!!! Cak se i ispricavao preko VHF stanice!!!

Nadam se da ce nam se MARKO POLO uskoro vratiti i da ce na njemu zapovijedat kap. Karlovic
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 8:43 pm

Kapetan K je jedan od najboljih zapovijednika JADROLINIJE.Ljudi moji svakom se dogodi tako nešto pa i onim najboljima.On je vrstan zapovijednik te mu je svakako potrebna potreba.Kada bi se davali otkazi za svaki kiks kapetana nitko onda ne bi bio zapovijednik.A kapetan kakav je K je vrlo rijedak u Jadroliniji.Ja se isto nadam da će se vratiti na Marka Pola i davam mu potporu.

Zadnja promjena: MARKO POLO; sub lip 13, 2009 12:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
karabin

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 9:40 pm

Nemojte smatrat da imam nesto protiv kap.Karlovića ali na osnovu čega je on najbolji kap.na Jadroliniji. Po meni čovjek koji toliko riskira sa brodom tipa "Marko Polo" a u obzir uzmite veličinu,godine,itd. nije normalan. Kapetan sa toliko iskustva treba znat da brodu u tim godinama uvijek može "nešto" krepat i da neće uvjek stat.
[Vrh] Go down
karabin

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 9:48 pm

Također smatram da kap.Karloviću nebi trebali davati otkaz ali sankcije tipa oduzimanja zapovjedništva na brodovima dužobalnih i međunarodnih pruga svakako. Šta se tiče sankcija od strane državnih službi u to neču ulazit nego neka se postuje slovo zakona.
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 9:54 pm

S brodom kakav je Polo može se ući u riskantne manovre jer je to brod odličnih manevarskih sposobnosti.
[Vrh] Go down
FRED

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:14 pm

Nisam za neke sankcije kapetanu pogotavo od Jadrolinije, dosta mu je i ovih državnih.
Svakako mu treba dati potporu, kao i svakomu ko napravi kakav propust. Mislim da je tu osiguranje od kojih se treba naplatit.
Samo treba bit dosljedan, pa ako se dogodi i kojem drugom kapetanu slična situacija onda treba dat i njemu jednaku podršku.
A ne davat podršku samo zato jer je to S K.
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:21 pm

Salžem se s tobom Fred.
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:27 pm

ja ću samo pita da li je ko od vas bio na brodu marko polo sa SK?
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:34 pm

Da ja masu puta.
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:37 pm

ja 12 god. a ti?da li ti znaš da je SK razbio rivu u dubrovniku sa markom polom?
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:39 pm

To ne znam a je li ti znaš kada je on morao po Dubrovnika u Lošinj jer je barba Dubrovnika bio skoro prevrnuo brod na lijevu stranu.Ja sam na Polu zadnjih 3 godine konstantno.
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:47 pm

MARKO POLO je napisao/la:
To ne znam a je li ti znaš kada je on morao po Dubrovnika u Lšinj jer je barba Dubrovnika bio skoro prevrnuo brod na lijevu stranu.Ja sam na Polu zadnjih 3 godine konstantno.
po dubrovnika je išao SK u francusku.ja sam na marku polu zadnjih 6 god.i ja sam u stroju,pa znam kakva je manovra sa SK,a kakva je sa ostalim zapovjednicima.i ja ću reć da je on dobar zapovjednik,ali ga nemojte dizat u nebesa,jer je i on samo čovjek
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 10:53 pm

Znam da je išao po Dubrovnika u francusku i da je on bio na njemu barba kada je Dubrovnik prvi put vozio dužobalnu liniju.Ja sam na mostu i gledam njegove manovre i uvijek me fascinira brzinom manovre.
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 11:15 pm

Znam da je išao po Dubrovnika u francusku i da je on bio na njemu barba kada je Dubrovnik prvi put vozio dužobalnu liniju.Ja sam na mostu i gledam njegove manovre i uvijek me fascinira brzinom manovre.
što se tiče brzine manovre svaka mu čast,ali to je i dovelo do ovoga.ja mislim da je bitnija sigurnost broda,članova posade i putnika,nego kolikoće trajat manovra.pošto pretpostavljam da si član palube,dođi jedanput kad bude manovra u makinu,pa ćeš vidjet kako je dole.da skratimo SK je izjavio da je to njegov način pristajanja,pred inspektorom!
[Vrh] Go down
ikar

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 11:29 pm

marina je napisao/la:
što se tiče brzine manovre svaka mu čast,ali to je i dovelo do ovoga.ja mislim da je bitnija sigurnost broda,članova posade i putnika,nego kolikoće trajat manovra.pošto pretpostavljam da si član palube,dođi jedanput kad bude manovra u makinu,pa ćeš vidjet kako je dole.da skratimo SK je izjavio da je to njegov način pristajanja,pred inspektorom!

Brzina manovre ne smije biti na prvome mjestu... Šta bi ljudi rekli, i da li bi pružali podršku zapovjedniku koji je uradio takav gaf sa tankerom od cca 330m? Zapovjednik mora biti uvijek svjestan rizika i odlučiti šta je najbolje i najsigurnije za putnike, posadu, brod i teret.
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 11:37 pm

ikar je napisao/la:
marina je napisao/la:

Brzina manovre ne smije biti na prvome mjestu... Šta bi ljudi rekli, i da li bi pružali podršku zapovjedniku koji je uradio takav gaf sa tankerom od cca 330m? Zapovjednik mora biti uvijek svjestan rizika i odlučiti šta je najbolje i najsigurnije za putnike, posadu, brod i teret.
o tome se i radi.
[Vrh] Go down
andrej

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 11:41 pm

A je li trenutno još uvijek na Polu ili su ga odmah iskrcali s broda?
To je dosta velika greška ali opet mislim da mu nece dati otkaz..možda ga samo na par mjeseci nece ukrcati na brod (do kraja sezone).?
[Vrh] Go down
marina

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   sub lip 06, 2009 11:48 pm

andrej je napisao/la:
A je li trenutno još uvijek na Polu ili su ga odmah iskrcali s broda?
To je dosta velika greška ali opet mislim da mu nece dati otkaz..možda ga samo na par mjeseci nece ukrcati na brod (do kraja sezone).?
koliko ja znam,još uvijek je na brodu i ne vjerujem da će mu dati otkaz,jer su tu neke druge stvari u igri,ali se nadam da će mu ovo bit škola za ubuduće!
[Vrh] Go down
merlin22

PostajNaslov: potpora za S.K.   ned lip 07, 2009 12:04 am

U svakom slučaju kapetanu Karloviću treba dati potporu, svakome se može dogoditi nezgoda,i on je čovjek.Manevriranjem brodom Marko Polo, plovio sam sa njime, manovre su brze i sigurne.Nadamo se da će on opet na Marka Pola.
[Vrh] Go down
Luka

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   ned lip 07, 2009 8:10 am

gledao sam ga ja par puta u Riječkoj luci i stvarno ima brze manovre... ja mislim da bi trebala biti neka sankcija (ne otkaz ili nešto slično), a ne bit koda se nije ništa desilo, ali mu treba i potporu dat da se ovo nebi opet ponovilo!
i kako luka može biti tako visoka(plitka)?
[Vrh] Go down
karabin

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   ned lip 07, 2009 8:26 am

Po zadnjim i nepotvrđenim informacijam kap Karlović se iskrcao sa MP, ali redovna smjena te je sadašnji kap broda kap.Zdenko Radić. Imao sam prilike ploviti sa obojicom i smatram da su manovre kapetana Radića puno bolje i sigurnije. Skidam kapu kapetanu Karloviću u njegovim manovrama ali tko njemu daje za pravo da okreće brod u najužem dijelu luke ako to nije potrebno!!! Pa ljudi moji dali je on razmišljo o tome da na brodu ima cca.300 ljudi i da time direktno ugrožava njihove živote! Kapetan Karlović se mora dobro spustit na zemlju i utuvit sebi u glavu da nije BOG! Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   ned lip 07, 2009 9:54 am

Kapetan K tako pristaje u Split od kada sam bio s njim na brodu.Zapovijednik Radić je dobar zapovijednik ali ne bolji od Karlovića.

Zadnja promjena: MARKO POLO; sub lip 13, 2009 12:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
ikar

PostajNaslov: Re: Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"   ned lip 07, 2009 11:07 am

Tko uostalom može odrediti ko je najbolji zapovjednik? Postoji li ispit ili neko natjecanje di se to vidi?

Po meni ne postoje najbolji zapovjednici, postoje vrhunski, solidni, dobri i ostali, ali ne i najbolji!
[Vrh] Go down

Teba li kapetanu Karloviću dati potporu radi havarije "Marka Pola"

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 6.Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Similar topics

-
» O zazivu "Naša Gospo Brze Pomoći"
» "BACIO MU SE OKO VRATA"
» "PROFESIONALNO" DELEGIRANJE
» Kako upaliti vatru ?
» Zviždanje-tehnike